خانه » آموزش » اپلیکیشن‌ های مخرب داخل گوگل پلی که نباید نصب کنید

اپلیکیشن‌ های مخرب داخل گوگل پلی که نباید نصب کنید

اپلیکیشن‌های مخرب داخل گوگل پلی که نباید نصب کنید

گوگل پلی برخلاف اپ‌استور، کنترل چندان دقیقی روی امنیت و کیفیت نرم‌افزارهایی که عرضه می‌کند ندارد. از طرف دیگر، توسعه اپلیکیشن برای اندروید آسان‌تر بوده و به همین خاطر تعداد بدافزارهایی که داخل گوگل پلی پیدا می‌شوند زیاد است.متأسفانه تعداد زیادی از این بدافزارها یا نرم‌افزارهای ویروسی برای مدت طولانی ناشناخته باقی می‌مانند و می‌توانند در این مدت کاربران زیادی جمع کنند و اعتماد مخاطبان را جلب کنند. بسیاری از این اپلیکیشن‌ها نیز در ابتدای عرضه مشکلی ندارند اما با گذشت زمان ویروسی می‌شوند و دچار مسئله می‌گردند.

 

 

کارشناسان امروزه چند اپلیکیشن مخرب داخل گوگل پلی را شناسایی و معرفی کرده‌اند که نباید آن‌ها را نصب کنید. این نرم‌افزارها عبارتند از:

  • S.M.T.H
  • Super Clean
  • Virus Cleaner
  • Dolphin Browser
  • QuickPic Gallery
  • Hago
  • DU Battery Saver & Fast Charger
  • UC Browser

با وجود این اپلیکیشن‌های مخرب، بهتر است مراقب برنامه‌هایی که روی گوشی خود نصب می‌کنید باشید، زیرا بدافزارها نه‌تنها می‌توانند امنیت اطلاعات شما را به خطر بیندازند، بلکه می‌توانند به سخت‌افزارهای دستگاه شما نیز آسیب برسانند. برای اطلاع از آخرین آپدیت‌ها در خصوص بازی، نرم‌افزار و اپلیکیشن‌ها و دانلود آن‌ها از سایت بازی پرو بازدید کنید.

 

اپلیکیشن S.M.T.H

نرم‌افزار S.M.T.H امروزه به عنوان یکی از برنامه‌های مخرب اندروید به شمار می‌رود که هنوز هم از طریق گوگل‌پلی قابل دانلود است. این اپ موبایلی اصولاً برای بازی طراحی شده و کدنویسی آن به گونه‌ای است که از سنسورهای داخلی گوشی برای بهبود تجربه بازی استفاده می‌کند.

این اپلیکیشن زمانی که گوشی را به هوا پرتاب می‌کنید، میزان ارتفاعی که به هوا می‌رود را برای شما اندازه‌گیری می‌کند و در این راستا از سنسورهای داخلی گوشی کمک می‌گیرد.

S.M.T.H که قدمت زیادی دارد و حدوداً ۱۰ سال است که در بازار حضور دارد، امروزه به عنوان یکی از اپلیکیشن‌های مخرب شناخته شده زیرا کاربر را به پرتاب کردن گوشی ترغیب می‌کند. این کار می‌تواند خطرات زیادی برای دستگاه به همراه داشته باشد. فرض کنید اگر کاربر نتواند بعد از پرتاب کردن، گوشی را بگیرد، احتمالاً دستگاه وی صدمات زیادی می‌بیند. اتفاقی که مخصوصاً روی گوشی‌های گران‌قیمت امروزی، هزینه زیادی را به شما تحمیل خواهد کرد.

 

اپلیکیشن Super Clean

اپلیکیشن Super Clean یا Master of Cleaner اتفاقاً یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای موبایلی است که خیلی‌ها تصور می‌کنند به محض راه‌اندازی گوشی باید آن را روی دستگاه نصب کنند. رکورد ۲۶ میلیون دانلود به خوبی گویای محبوبیت این اپلیکیشن است اما Super Clean در واقع چیزی جز یک بدافزار نیست!

این برنامه مخرب اندرویدی به کاربران وعده می‌دهد که با خالی کردن فایل‌های اضافی از حافظه دستگاه، سرعت گوشی را بالاتر می‌برد، در حالی که در عمل کار خاصی برای شما انجام نمی‌دهد.

کاربرد اصلی این نرم‌افزار افزایش دوام باتری از طریق پاک کردن فایل‌های بلااستفاده و بیهوده است اما حتی همین کار را هم انجام نمی‌دهد. Super Clean تنها فضای بیهوده‌ای از حافظه گوشی را اشغال می‌کند و برای دسترسی به خدماتی که ظاهراً ارائه می‌دهد نیز نیازی به هیچ اپلیکیشن شخص ثالثی نیست، زیرا اپ‌های پیش‌فرض خود گوشی‌های اندرویدی این کارها را انجام می‌دهند.

 

اپلیکیشن Virus Cleaner

Virus Cleaner که با نام Virus Cleaner – Antivirus Free & Phone Cleaner هم شناخته می‌شود، رکوردی بالغ بر ۱۴ میلیون بار دانلود از گوگل‌پلی دارد و غالب مردم تصور می‌کنند که یکی از بهترین آنتی‌ویروس‌های موبایلی است. واقعیت این است که این اپلیکیشن مملو از تبلیغات مختلف است که سرویس‌های تبلیغاتی آن نیز مبنای درستی ندارند و ممکن است تبلیغ هر نوع فعالیت (حتی غیرقانونی) را در آن مشاهده کنید.

در نتیجه، کلاهبرداری‌های کلیکی زیادی از طریق تبلیغات منتشر شده در این برنامه صورت گرفته‌اند. از طرف دیگر، هدف اصلی این برنامه کمک به بهبود سرعت، امنیت و پاک کردن فایل‌های بیهوده از رم گوشی و خنک کردن پردازنده مرکزی است اما همین وظایف پایه خود را نیز به درستی انجام نمی‌دهد.

اگر قصد دارید از امنیت گوشی خود اطمینان حاصل کنید، توصیه می‌کنیم از آنتی‌ویروس‌های معتبرتری استفاده نمایید.

اپ مخرب برای اندروید

اپلیکیشن Dolphin Browser

مرورگر Dolphin نیز یکی از اپلیکیشن‌های پرطرفدار اندرویدی است اما در واقع یک بدافزار محسوب می‌شود. محبوبیت این مرورگر به خاطر پشتیبانی از فلش است اما امنیت آن بسیار پایین ارزیابی می‌شود.

به عنوان مثال، این مرورگر تمام آی‌پی‌های شما را حتی در حالت ناشناس نیز ذخیره می‌کند و نمایش می‌دهد. این مرورگر در نگاه اول با پخش کردن انواع فایل‌های ویدئویی ظاهراً مزایای زیادی دارد اما در واقع امنیت آن به قدری پایین است که شما را به راحتی در دسترس هکرها، کلاهبرداران و سوءاستفاده‌گران اینترنتی قرار می‌دهد.

 

اپلیکیشن QuickPic Gallery

QuickPic در ابتدای عرضه یک برنامه مخصوص دسته‌بندی و مرتب‌سازی فایل‌های عکس و فیلم داخل گوشی بود و رابط کاربری ساده و آسانی داشت. به همین خاطر هم توانست مخاطبان زیادی پیدا کند.

ولی از زمانی که QuickPic در سال ۲۰۱۵ توسط یک کمپانی چینی خریداری شد، به سرعت در فهرست نرم‌افزارهای مخرب و غیرایمن اندرویدی جای گرفت زیرا اطلاعاتی فاش شد مبنی بر اینکه عکس و ویدئوهای کاربران این اپلیکیشن روی سرور شرکت چینی آپلود می‌شوند.

این خبر باعث نقض حریم شخصی کاربران شد و باعث شد تا QuickPic به سرعت مخاطبان خود را از دست بدهد. امروزه در لیست سیاه نرم‌افزارهای اندرویدی قرار گرفته است.

 

اپلیکیشن Hago

Hago یک اپلیکیشن ساده پیام‌رسان است که می‌توانید با استفاده از آن با دوستان خود چت کنید یا بازی‌های ساده گروهی را اجرا نمایید. گرچه هنوز هیچ مدرک محکمی دال بر مخرب بودن این اپلیکیشن در دست نیست، اما پرداخت پول واقعی از این اپلیکیشن در صورت شرکت در بازی‌ها و گروه‌ها باعث شده تا از نظر امنیتی به شدت مشکوک باشد!

اپلیکیشن‌ های مخرب داخل گوگل پلی که نباید نصب کنید

اپلیکیشن DU Battery Saver & Fast Charger

نرم‌افزار DU Battery Saver & Fast Charger اپلیکیشنی است که با هدف کمک به افزایش دوام باتری طراحی شده و توانسته نزدیک به 8 میلیون دانلود هم داشته باشد. اما در واقعیت، هیچ کاری برای دستگاه شما انجام نمی‌دهد و باعث بهبود سرعت شارژ یا طولانی شدن دوام باتری نمی‌شود.

در عوض، DU Battery Saver & Fast Charger مملو از تبلیغات تأیید نشده‌ای است که قطعاً مزاحم فعالیت‌های روزانه شما خواهند شد و با نوتیفیکیشن‌های پیاپی، زندگی شما را مختل می‌کنند.

 

اپلیکیشن UC Browser

مرورگر UC Browser یکی از بدافزارهایی است که هنوز هم از طریق گوگل‌پلی قابل دانلود است. این نرم‌افزار اندرویدی البته محبوب‌ترین مرورگر موبایلی در چین و هند محسوب می‌شود و به همین خاطر طرفداران زیادی دارد. UC Browser وعده می‌دهد که می‌تواند با فشرده‌سازی داده‌ها، سرعت اتصال به اینترنت را افزایش داده و در عین حال موجب کاهش مصرف بسته‌های اینترنتی شود.

با وجود مزیت‌های خاص خود، UC Browser کاملاً قابل ردیابی است و هرگز امنیت اطلاعات شخصی شما را تضمین نمی‌کند. این مرورگر، سابقه جستجوهای کاربران خود را بدون هیچ‌گونه رمزنگاری در اختیار یاهوی هند یا گوگل قرار می‌دهد. همچنین شماره تلفن، آدرس IMEI و Wi-Fi Mac شما را نیز در اختیار Umeng (که از ابزارهای سایت علی‌بابا است) قرار می‌دهد. علاوه بر این، اطلاعات مربوط به مختصات جغرافیایی شما نیز در دسترس علی‌بابا قرار خواهد گرفت!

 

سخن آخر

سیستم‌عامل اندروید مزیت‌های فوق‌العاده زیادی دارد، اما به خاطر متن‌باز بودن آن، شمار افرادی که می‌توانند بر اساس آن بدافزارهای گوناگون طراحی کنند نیز زیاد است. در هنگام دانلود و نصب هر نرم‌افزاری روی گوشی اندرویدی خود، بهتر است کمی تحقیق کنید و با اطمینان کامل از مخرب نبودن آن، اپلیکیشن را راه‌اندازی نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *