حدود ۷۰ درصد تراکشهای مالی مربوط به اپلیکیشنهای موبایل، به بازیها تعلق دارند و این نشاندهندهی محبوبیت ویژهی این صنعت، در میان علاقهمندان است، احتمالا شما هم که در حال مطالعهی این مقاله هستید به بازی و بازیسازی علاقهمندید، پس تا انتهای این مقاله که با همکاری وبسایت بازیاتو نوشته شده، همراه ما باشید تا باهم چند نکتهی مهم در مورد بازیسازی را بررسی و تحلیل کنیم. برای اینکه یک بازی باکیفیت و جذاب خلق شود، افراد زیادی در تیم بازیسازی ایفای نقش میکنند، از طراح انیمیشن و گرافیست گرفته تا برنامهنویس، داستانسرا و کارگردان، همهوهمه دست به دست هم میدهند تا در نهایت یک بازی خلاقانه و کاربرپسند تولید شود، که در ادامه ۳ مورد از نقشهای مهم در تیم را مورد بررسی قرار میدهیم.
نقش آرتیست در تیم بازیسازی
حتما میدانید که یکی از مهمترین بخشهای هر بازی، گرافیک و جذابیت بصری آن است، شاید اولین چیزی که هر بازیکنی، بعد از گیمپلی، به آن توجه میکند، گرافیک و ظاهر بازی است و طراحی ظاهری این موارد برعهدهی آرتیست بازی است.
به طور کلی، طراحی ظاهری بازی معمولا به دو بخش گرافیک دوبعدی و سهبعدی تقسیم میشود، افرادی که نقش آرتیست را برعهده دارند، معمولا با برنامههای تخصصی طراحی، مثل فتوشاپ، مایا، بلندر و… سروکار دارند. اگر میخواهید در نقش آرتیست تیم بازیسازی فعالیت داشته باشید، یادگیری اطلاعات اولیهی هنر و گرافیک، آشنایی با ترکیب رنگها و نور پردازی و همچنین خلاقیت در طراحی از جمله مواردی هستند که باید آنها را در خود داشته باشید یا سعی کنید با تمرین و تکرار، یادشان بگیرید. معمولا در تیمهای بزرگ بازیسازی، چندین آرتیست حضور دارند که هرکدام بخشی از کار را بر عهده میگیرند و در کنار سایر تیمها یک بازی را خلق میکنند، پس اگر حس میکنید به هنر و خلاقیتهای تصویری علاقهمندید حضور به عنوان آرتیست در یک تیم، میتواند برای شما جذاب باشد.
نقش برنامهنویس در تیمبازیسازی
مگر میشود پای یک بازی حرفهای در میان باشد و حرفی از برنامهنویسی نزنیم، هرچند برخی از موتورهای بازیسازی مثل یونیتی این امکان را به شما میدهند که بدون نیاز به برنامهنویسی هم یک بازی تولید کنید، اما برای ساخت یک بازی حرفهای باید حتما برنامهنویسی بدانید.
برنامهنویسها معمولا با یک زبان برنامهنویسی و یک IDE کار خود را شروع میکنند، تمام عملکردهای مختلف بازی، مثل فیزیک، عملکرد کارکترها، هوش مصنوعی و… به کمک برنامهنویسها پیادهسازی میشود، البته که امروزه برنامهنویسها برای پیادهسازی این موارد از موتورهای بازیسازی (مثلا یونیتی) استفاده میکنند و اگر قصد دارید به عنوان برنامهنویس در یک تیم بازیسازی فعالیت داشته باشید، اولین گام یادگیری یک زبان برنامهنویسی مناسب و همچنین شروع کار با یونیتی است.
شاید مانند چیزی که در فیلمها دیدهایم، این تصور را داشته باشید که برنامهنویسها موجوداتی منزوی و بیسروصدا هستند که در یک گوشهی تاریک مدام سرشان در کامپیوتر است و کد میزنند! اما اصلا اینطور نیست، اگر میخواهید به عنوان یک برنامهنویس فعالیت داشته باشید لازم است به خوبی کار تیمی را فراگرفته و بتوانید با سایر اعضای تیم در ارتباط باشید، برنامهنویسی یکی از مشاغلی است که بیش از هرچیزی احتیاج به کار تیمی و ارتباط برقرار کردن دارد، شما باید بتوانید مسائل و مشکلاتی که به آنها برمیخورید را به کمک تعامل با سایر برنامهنویسان حل کرده و از پس چالشهای پیشروی خود برآیید.
نقش طراح بازی در تیم بازیسازی
روند بازی و قوانینی که در آن حاکم هستند، توسط یک طراح بازی به وجود میآید، در حقیقت طراحان بازی وظیفهی خلق گیمپلی را برعهده دارند، فرض کنید تا قبل از این، بازی شطرنج به وجود نیامده بود و شما قصد داشتید آن را برای اولین بار به عنوان یک بازی موبایلی در دنیا معرفی کنید، حال قوانینی که در این بازی وجود دارد به کمک طراح بازی طرحریزی میشود.
اگر قصد دارید به عنوان یک طراح بازی مشغول به کار شوید، باید سعی کنید چارچوبهای دیدتان را تغییر داده و خلاقیت درونی خود را شکوفا کنید، شاید یک بازی از قبل وجود داشته باشد ولی شما بتوانید با یک تغییر کوچک در یکی از قوانین آن، جذابیت بازی را دوچندان کنید، یا حتی با ترکیب ویژگیهای دو بازی یک نتیجهی جذاب و خلاقانه بگیرید!
شاید یکی از اولین وسایلی که یک طراح بازی به آنها احتیاج دارد، قلم و کاغذ است، هرچیزی که به ذهنتان میرسد را روی کاغذ بنویسید، فکر میکنید چه قانونی در بازی میتواند آن را جذاب کند و در عینحال باعث خستگی یا کلافگی کاربران نشود؟ به یاد داشته باشید که در کنار گرافیک جذاب و برنامهنویسی حرفهای، گیمپلی نیز یکی از مواردی است که میتواند کاربران را در بازی نگه دارد، بازیهای زیادی وجود دارند که شاید گرافیک خیرهکنندهای در آنها ندیده باشیم، اما یه کمک قوانین و گیمپلی عالی که دارند به یک بازی معروف و محبوب تبدیل شدهاند.
اگر میخواهید اطلاعات کاملتری در مورد نقش افراد در تیمهای بازیسازی بدانید میتوانید مجموعه آموزشهای “آشنایی با نقشها در تیم بازیسازی” را مطالعه نمایید، در نهایت اگر به بازیسازی علاقهمندید، توصیه میکنیم مجموعه آموزشهای بازیاتو را از دست ندهید، شما به کمک این آموزشها، بازیسازی را به شکل علمی و پروژهمحور یاد میگیرید.