خانه » آموزش » تاثیر افکت های صوتی بر بهبود کیفیت سکانس فیلم و انیمیشن

تاثیر افکت های صوتی بر بهبود کیفیت سکانس فیلم و انیمیشن

تاثیر افکت های صوتی بر بهبود کیفیت سکانس فیلم و انیمیشن

تاثیر افکت های صوتی بر بهبود کیفیت سکانس فیلم و انیمیشن

هنگام شنیدن صدای نوزاد یا صدای خنده و گریه او در صحنه ای از فیلم، تا به حال با خود فکر کرده اید که چطور آن نوزاد چند ماهه به استفاده به موقع این اصوات آگاه است؟ تا کنون فکر کرده اید که در صحنه ای از یک فیلم ترسناک، صدای دختر یا جیغ او در هنگام فیلم برداری چگونه تولید می شود؟

این ها سوالاتی هستند که ذهن بسیاری از بینندگان را به هنگام شنیدن صدای نوزاد، حیوانات، شلیک اسلحه و یا صدای خنده دار در یک فیلم کمدی، مشغول می کند. اما آیا واقعا صدای دختر بچه ای که هنوز قادر به صحبت کردن نمی باشد، در همان صحنه فیلم برداری و توسط خود کودک تولید می شود؟ در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر پاسخ به این دسته از سوالاتی که به ذهن بینندگان فیلم و سریال ها خطور می کنند، به جنبه های دیگری از صدا گذاری بپردازیم.

تاثیر افکت های صوتی بر بهبود کیفیت سکانس فیلم و انیمیشن

نحوه صدا گذاری در فیلم و سریال ها

در صحنه ای از یک فیلم اکشن که افراد در حال شلیک گلوله هستند و در عین حال با یکدیگر صحبت می کنند، چطور ممکن است که قدرت حنجره یک فرد هم سطح با صدای شلیک گلوله که قدرتی چندین برابر بیشتر دارد، باشد؟ واقعیت این است که در هنگام فیلم برداری اول و آخر کار صدابردار، ضبط دیالوگ های بین بازیگران است. بدین معنا که حتی صدای پای بازیگر هنگام قدم زدن نیز نباید در میکروفون ضبط شود. دلیل این امر آن است که هر صدای تولیدی دیگر به جز دیالوگ بازیگران با کمک افکت های صوتی قابل جبران می باشد. اما اگر دیالوگ به خوبی ضبط نشده و احتیاج به تکرار داشته باشد، بر فرض این که بازیگران مجددا حاضر به تکرار صحنه شوند، هزینه و وقت بسیاری را می طلبد. این مورد در ساخت فیلم مستند نیز بسیار دشوار تر می شود. چون ارزش یک مستند به صحنه ها و مکالمات طبیعی بین افراد در آن به حساب می آید. علاوه بر آن ممکن است دیگر دسترسی به صحنه فیلم برداری و افراد میسر نباشد.

بنابراین صدای باران، خش خش برگ ها، باز و بسته شدن در و … صداهایی هستند که در هنگام فیلم برداری ضبط نشده و بعدا در تدوین از فایل ها و افکت های صوتی آماده بر روی آن استفاده می شود. هنگامی که در فیلم صدای نوزاد هنگام گریه کردن و یا خندیدن به گوشمان می رسد، در واقع صدایی را می شنویم که از قبل آماده شده و بر روی فیلم کارگذاشته شده است. حالا بهتر می توانید درباره مثالی که در ابتدا برایتان زدیم قضاوت کنید. در واقع بازیگران تنها تظاهر به استفاده از اسلحه و شلیک کردن می کنند و فایل صوتی جداگانه به صحنه اضافه می گردد.

تاثیر افکت های صوتی بر بهبود کیفیت سکانس فیلم و انیمیشن

 

افکت های صدا در فیلم های ترسناک

حتما شما نیز قبول دارید که دیدن فیلم های ترسناک بدون صدا، آنقدر ایجاد ترس و وحشت نمی کنند. اینجاست که نقش مهم صدا در ایجاد احساسات مختلف در انسان ثابت می شود. استفاده از کودکان در فیلم های ژانر ترسناک بسیار رایج بوده و فیلم های ترسناک معروفی که شخصیت ترسناک آن یک دختر و یا پسر بچه است، منتشر شده است. صدای یک دختر بچه‌ای که معمولا بسیار نازک و شیرین می باشد، در این نوع فیلم ها می تواند رعب و وحشت زیادی را ایجاد کند. آیا تولید این صدا های ترسناک، از یک دختر بچه بر می آید؟ قطعا خیر! در فیلم معروف جن گیر که شخصیت اصلی آن یک دختر بچه است، تنها کاری که بازیگر آن انجام می دهد انجام حرکات خاص و تظاهر به جیغ و فریاد کردن بوده و صدایی از خود در صحنه فیلم برداری تولید نمی کند. صداگذاران این فیلم با اضافه کردن صدای دختر بچه‌ ی در حال فریاد به شکل رعب آور و عجیب غریب، بر هیجان و وحشت فیلم افزوده اند.

صدای حیوانات وحشی، باز و بسته شدن درب، رعد و برق، چکیدن آب بر روی سطح در کنار ضرب آهنگ تند و دلهره آور مثال هایی از اصواتی هستند که به صحنه فیلم های ترسناک توسط صداگذاران افزوده می شوند

صدا گذاری در فیلم های خنده دار

صدا های خنده دار شامل صدای خنده افراد، صدای بامزه ای که در هنگام تعجب بازیگران پخش می شود، خنده اغراق آمیز، یک ضرب آهنگ و … می شود. در فیلم های کمدی، هنگامی که بازیگران مطلبی خنده دار می گویند، صدای خنده افراد که در پس زمینه پخش می شود، بر طنز و جذابیت صحنه می افزاید. البته این صدا ها در فیلم و سریال های “سیت کام” کاربردی ندارد. در این نوع برنامه ها، افرادی در پشت صحنه می نشینند و صدای خنده آن ها در سکانس های طنز، ضبط می شود. استفاده از صدای خنده دار در فیلم های کمدی یک تکنیک بسیار ساده بوده که به طنز دیالوگ ها و شوخی ها در طول فیلم می افزایند.

صدا گذاری های کلیشه ای در صنعت سینما

در صحنه هایی از برخی فیلم ها و سریال ها صداهایی پخش می شود که بیننده با دیدن صحنه انتظار شنیدنشان را دارد. این امر به دلیل استفاده‌ی مکرر از برخی صداها برای سکانس های معین می باشد. به این صداگذاری ها، صداگذاری کلیشه ای می گویند. اگر قصد تولید فیلم، سریال و یا ویدئویی کوتاه را دارید، با دانستن و عدم بکاربردن این کلیشه ها، صحنه های ناب و خلاق تولید کنید. در ادامه به چند مثال رایج از صداگذاری کلیشه ای می پردازیم:

  • هنگامی که خبر ناگواری به بازیگران صحنه نمایش گفته می شود، اگر نوزادی در آنجا باشد، معمولا صدای گریه نوزاد به گوش می رسد. مانند سکانسی از فیلم “پدر خوانده” که در پی کشته شدن دان کورلئون، سانی به خانه او می رود و خبر مرگش را اعلام می کند. سپس صدای گریه نوزاد پخش می شود.
  • در فیلم های ترسناک، در صحنه نمایش ماه کامل، اکثرا صدای هوهوی جغد و یا زوزه گرگ از دوردست ها را می شنویم.
  • اغلب دوچرخه ها در فیلم، دارای زنگوله بوده و این زنگوله ها به صدا درمی‌آیند.
  • اغلب لاستیک ماشین ها به هنگام ترمز به لنت آن کشیده شده و صدای جیغ مانندی تولید می شود.
  • صدای جیر جیر در برای نشان دادن عمل باز و بسته کردن آن همیشه به گوش می رسد.
  • هرگاه بازیگران چاقویی را از جیب لباسشان بیرون می کشند، همان صدای معروف کشیده شدن فلزی به فلز دیگر شنیده می شود.

مثال هایی از صداگذاری های کلیشه ای را مرور کردیم. استفاده به جا و درست از فایل های صوتی، عدم بکار بردن صداگذاری کلیشه ای، تمرکز بر دیالوگ بازیگران در هنگام فیلم برداری و افزودن افکت های صوتی مناسب به فیلم شروط اصلی برای افزایش کیفیت صوتی یک فیلم، انیمیشن و ویدئوهای کوتاه هستند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *