سرور اختصاصی یکی از مناسب ترین گزینه ها برای توسعه دهندگان و وب سایت هایی می باشد که نیاز به پهنای باند بالا و سرعت خوب دارند. خرید سرور اختصاصی را می توان یکی از بهترین سرویس هایی دانست که با بهره مندی از مزیت های مختلف توانسته باعث بهبود بخشیدن به عملکرد سایت ها شود. داشتن این سرور می تواند دسترسی ویژه ای را برای شما به سخت افزارها و نرم افزارهای مختلف داشته باشد. علاوه بر توسعه دهندگان، ارگان ها و سازمان های مختلف نیز می توانند از این سرور نهایت بهره و استفاده را ببرند. چرا که سرور اختصاصی کاربرد های مختلفی را برای آنها دارد که در ادامه این مطلب به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت. از این رو تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
سرور اختصاصی چیست؟
سرورهای اختصاصی همانطور که از نامشان پیداست می توانند سخت افزارهای مخصوص به خود را داشته باشند. همچنین در دیتاسنترها به صورت اختصاصی از آنها نگهداری می شود. همین مورد باعث می شود تا آن ها بتوانند از امنیت بالایی برخوردار شوند. همچنین بسیاری از افراد این تصور را دارند که خرید این دسته از سرورها تنها مناسب وب سایت هایی می باشد که بسیار پر بازدید هستند، بلکه توسعه دهندگان نیز می توانند از آن نهایت بهره را ببرند. سرورهای اختصاصی با دسترسی های بسیار بالا در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفته شده است. این سرورها به صورت انحصاری و تنها در اختیار یک کاربر قرار می گیرد و منابعی که آن ها از آن استفاده می کنند نیز مختص خود آن ها هستند.
همین موارد باعث میگردد تا مدیر راحت تر بتواند کارهای مدیریتی را به انجام برساند و تسلط بیشتری را بر روی مدیریت محتوا داشته باشد. همچنین کاربرانی که از این سرور بهره می برند، در انتخاب سیستم عامل، کنترل پنل، کانفیگ نرم افزارهای داخل سرور و همچنین استفاده از منابع با هیچ محدودیتی مواجه نمی شوند. دیتاسنترهای آن ها در یک محیط کاملا ایمن نگهداری می شود و همین موضوع باعث امنیت بیشتر آن ها می گردد. همچنین مورد ویژه ای که در رابطه با این سرورها باید بدانید این بوده که می توانند همواره سرعت اینترنت بالایی را داشته باشند و با IP های مخصوص نیز ارائه گردند.
کاربردهای سرور اختصاصی چیست؟
سرور اختصاصی توانسته کاربردهای بسیار گسترده ای را داشته باشد. این کاربردها به دلیل ویژگی هایی هستند که این سرورها از آن بهره مند می باشند. سازمان ها، ارگان ها و توسعه دهندگان از جمله مواردی به حساب می آیند که می توانند از این سرورها بهره مند شوند. موسسات مختلفی وجود دارند که استفاده از این سرورها را بر هر چیزی ارجح می دانند. دلایل آن نیز بسیار گسترده می باشد که در ادامه به بررسی و معرفی چند مورد از آنها خواهیم پرداخت. پس ادامه مطلب را دنبال نمایید.
امنیت بالا
یکی از بهترین مزیت های که سرورهای اختصاصی با خود به همراه دارند، امنیت بسیار بالا می باشد. امنیت بالا می تواند از اطلاعات و فایل های شما نگهداری کند. دلیل این امنیت نیز این می باشد که دیتاسنترهای مخصوصی برای آن ها در نظر گرفته شده است. به همین علت می توان بابت هر چیزی خیال خود را راحت تر کرد. البته لازم به ذکر این نکته نیز می باشد که تامین این امنیت بر عهده شرکت مورد نظر می باشد که برای اطمینان پیدا کردن از این موضوع می توانید از شرکت هایی استفاده کنید که رزومه کاری موفقی را از خود به نمایش می گذارند.
دسترسی ها
از دیگر قابلیت های سرور های اختصاصی می توان به دسترسی های مختلف آن اشاره داشت. با وجود این دسترسی ها منابع کاملا به صورت اختصاصی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. همچنین به موارد مختلفی مدیر می تواند دسترسی پیدا کند که بر اساس نوع سیستم عامل متفاوت می باشد. به عنوان مثال در سیستم عامل های لینوکس از طریق root می تواند به SSH دسترسی داشت و با داشتن سیستم عامل ویندوز می توان به ادمین از طریق RDS دسترسی داشت.
تمامی این موارد باعث خواهند شد تا شما به راحتی و بدون هیچ محدودیتی به هر نرم افزاری که نیاز دارید دسترسی پیدا کنید و آن ها را بر روی سرور خود نصب کنید و راه اندازی نمایید.همچنین مزیتی که می توانید از طریق سرور اختصاصی به دست بیاورید این بوده هیچ کدام از پورت ها در فایروال سرور بسته نخواهد شد.
چه نوع کنترل پنلی در سرور اختصاصی استفاده می شود؟
نوع کنترل پنلی که در سرور اختصاصی استفاده می شود بستگی به این دارد که سیستم عامل شما ویندوز است یا لینوکس. برای راه اندازی و مدیریت یک سرور به پنل ویژه نیاز می باشد. انواع مختلفی از کنترل پنل ها وجود دارند که هر یک از آن ها می توانند ویژگی های مختلفی را از خود به نمایش بگذارند و تاثیر زیادی را بر روی عملکرد منحصر به فرد سایت داشته باشند. کنترل پنل ها باعث میشوند تا شما سرور خودتان را راحت تر مدیریت کنید. اگر سیستم عامل شما لینوکس است، گزینه های مختلفی در اختیار شما قرار داده شده است که از آن ها می توان به مواردی همچون دایرکت ادمین، وبمین، سی پنل و … اشاره کرد. همچنین اگر سیستم عامل به کار گرفته شده شما ویندوز باشد، پلسک و وبسایت پنل گزینه های مناسبی خواهند بود.
یک راهنمایی ویژه در استفاده از کنترل پنل این بوده که تا جایی که می توانید از مواردی بهره ببرید که یک محیط کاربر پسندانه داشته باشد. دایرکت ادمین یکی از ایده آل ترین گزینه ها به حساب می آید.
سرور اختصاصی همانطور که از نامش پیداست، برخلاف سرور اشتراکی، علاوه بر سختافزار اختصاصی به دلیل اینکه در دیتاسنتر بهصورت اختصاصی نگهداری و محافظت میشود، دارای امنیت بسیار بالا نیز میباشد. خرید سرو اختصاصی تنها مختص، وبسایت پربازدید نیست؛ و توسعهدهندگان نیز میتوانند با دسترسی بالا از آن استفاده کنند.
جمع بندی
سرور اختصاصی نوعی از سرورها می باشد که به صورت انحصاری در اختیار یک کاربر قرار گرفته می شود. خرید سرور اختصاصی می تواند برای شما مزیت های بسیار زیادی را داشته باشد. همچنین کاربردهای این سرور بسیار گسترده بوده و همین موضوع باعث شده است تا توسعه دهندگان، سازمان ها، ارگان ها و موسسه های زیادی از آن استفاده کنند. افراد با وجود سرور های اختصاصی می توانند دسترسی های مختلفی را داشته باشند که استفاده از هر کدام آن ها بستگی به این دارد که نوع سیستم عامل شما چه می باشد که به طور مفصل توضیحات کاملی در آن باره ارائه گردید.