خانه » آموزش » معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

 

 

معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

امروزه پرینترهای سه بعدی دنیای ساخت را متحول کرده اند و با کمی جستجو میتوان آنها را در خانه آشنایان یا دوستان خود نیز پیدا کنید. با توجه به رشد صعودی خرید چاپگرهای سه بعدی در ایران بر آن شدیم تا با معرفی بهترین نرم افزارهای مرتبط با پرینتر سه بعدی و لینک دانلود رایگان ، خدمتی به همه علاقمندان حوزه 3D Printer انجام داده باشیم.

نرم افزارهای چاپگر سه بعدی موسوم به اسلایسر Slicer software هستند. بنابراین آنها را با انواع نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی اشتباه نگیرید؛ یک چاپگر سه بعدی مدلسازی نمیکند فقط فایل سه بعدی از همه نرم افزارهای مرسوم طراحی سه بعدی را گرفته (فرمت فایل STL  یا STP) و در اسلایسر برای پرینت سه بعدی آماده میشود.

بنابراین روند کار بصورت زیر خواهد بود:

تکمیل مدلسازی  با انواع نرم افزارهای سه بعدی —–> گرفتن خروجی فرمت STL یا STP ——< آماده سازی در اسلایسر —-< ارسال به چاپگر —–< شروع چاپ سه بعدی

بد نیست توضیحی هم درباره فرمت فایل برای پرینترهای سه بعدی بدهیم:

همانطور که در بالا گفتیم فرمت رایج برای 3D Printer عمدتا STL میباشد ولی فرمت STP نیز قابل قبول خواهد بود. اکسپورت این فرمتها در اکثر نرم افزارهای مدلسازی معروف همچون کتیا، سالیدورک، اتودسک، راینو … امکان پذیر است.

کاری که نرم افزار اسلایسر چاپگر سه بعدی با این فرمتها میکند همانند دستگاه CNC هست؛ یعنی ساختار مدل سه بعدی به محورهای مختصاتی سه گانه تفسیر و به فرمت فایل جی کد GCode تبدیل شده تا امکان چاپ فراهم شود.

چیزی که چاپگر چاپ میکند بر اساس فرمت جی کد میباشد که در دستگاههای برش سی ان سی هم  این فرمت استفاده میشود.

نکته: بجهت روند ساخت و تکنولوژی چاپگرهای سه بعدی ، دقت در بهینه کردن مدل سه بعدی برای چاپ بسیار ضروریست. یعنی چاپگر هر چیزی که در مدل باشد را پرینت میکند و ممکن است بر اساس خطای طراح لایه هایی خالی باشند یا اضافه باشند یا نازک شده باشند که از دید بصری پنهان شوند ولی در حین پرینت باعث خطا و توقف ساخت شوند. دقت کنید که این مورد در نرم افزارهای طراحی سه بعدی مهندسی همچون کتیا کمتر هست ولی در نرم افزازهای مدلسازی هنری مثل تری دی مکس ناسازگاری با پرینت سه بعدی خیلی بیشتر هست و طراح باید مدل را برای 3D Print حتما بهینه کند. اگر سفارش طراحی به مدلساز داده اید حتما این موارد را به او گوشزد کنید.

معرفی نرم افزار اسلایسر چاپگر سه بعدی مرسوم در ایران

معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

 

در ایران دو نوع اسلایسر از همه محبوب تر هست:

معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

اسلایسر Simplify3D : که امکانات بسیار زیاد و رابط کاربری قوی داشته و تجاری میباشد ولی امکان فعالسازی آن در ایران بصورت رایگان فراهم هست.

معرفی و دانلود رایگان نرم افزارهای چاپگر سه بعدی

اسلایسر Cura: نرم افزاری است که از طرف یکی از محبوبترین سازندگان چاپگر سه بعدی در دنیا یعنی Ultimaker توسعه داده میشود و رایگان میباشد. این نرم افزار اسلایسر نیز امکانات و رابط کاربری خوبی دارد.

هر دو این اسلایسرها دارای نسخه های ویندوز، مکینتاش و لینوکسی هستند ولی بجهت تجاری بودن Simplify فعالسازی آن در سیستمهای غیرویندوزی برای کاربران ایرانی سختر هست در حالی که Cura  رایگان میباشد.

اگر از کاربران ویندوز هستید و میخواهید ویژگیهای حرفه ای در یک نرم افزار تجاری چاپگر سه بعدی را تجربه کنید نصب Simplify3D عاقلانه تر خواهد بود ولی اگر از سیستم عاملهای دیگری غیر از ویندوز استفاده میکنید یا حوصله تنظیمات نصب فعالساز را ندارید و یک اسلایسر رایگان حرفه ای میخواهید باید از Cura slicer استفاده کنید.

نکته: البته به این دو نوع اسلایسر بسنده نکنید، انبوهی از اسلایسرهای خوب دیگر همچون prusaSlicer، Sli3r، Repetier و غیره هستند که با توجه به نیاز و سلیقه کاربر میتوانند کاربردی تر باشند.

خب ، امیدواریم با این توضیحات انتخاب خود را کرده باشید. اکنون میتوانید از لینک زیر هر دو این نرم افزارها را بهمراه راهنمای آموزشی، رایگان دانلود کنید:

دانلود نرم افزار پرینتر سه بعدی

این نرم افزارها را امتحان کنید تا انگیزه ای باشد برای تجربه دنیای شگفت انگیز 3D Printer . فراموش نکنید با خرید یک پرینتر سه بعدی رومیزی در خانه خود میتوانید چیزهای بسیار جالبی بسازید؛ حتما لازم نیست طراحی سه بعدی بلد باشید چون انبوهی سایت رایگان دانلود مدل سه بعدی آماده در اینترنت وجود دارد که اشتیاق شما را سیر میکند. ساختن یک مجسمه یا تندیس در خانه در مقابل دیدگان شما واقعا هیجان انگیز خواهد بود.

منبع: پرینترهای سه بعدی 3DPE

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *