خانه » آموزش » انواع پیچ ام دی اف

انواع پیچ ام دی اف

انواع پیچ ام دی اف

آشنایی با پیچ ام دی اف : وسایل ساخته شده از چوب ام دی اف امروزه در اطراف ما بسیار زیاد هستند و دلیل این کثرت نیز می تواند ارزان بودن، محکم بودن و سهولت درساخت آن باشد. برای اتصال این قطعات به یکدیگر ما به انواع پیچ ام دی اف نیاز داریم که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

پیچ های ام دی اف یراق آلاتی هستند که معمولا از جنس فولاد و اغلب به جنس های استلنس استیل، آلومینیوم و برنج نیز یافت می شوند. این پیچ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای مختلفی استفاده می شود. امروزه نجاران برای محکم کردن وسایل چوبی از پیچ ها به جای میخ و چسب استفاده می کنند که این باعث مقاومت بیشتر وسایل چوبی می شود.

پیچ ام دی اف

انواع پیچ ام دی اف و پیکاملچ ساده

یکی از انواع پیچ ام دی اف که بسیار محبوب است همان پیچ های سیاهی است که همه ما آن را در خانه دیده ایم. این پیچ ها به پیچ های کنافی و یا پیچ چوب نیز معروف هستند که از مقاومت خوبی برخوردارند. رزوه های تیزی که در این پیچ طراحی شده است باعث نفوذ خوب آن در عمق چوب می شود. نجار قبل از کار گذاری این پیچ ابتدای جای آن را مشخص کرده و سپس با مته ی مخصوص چوب عمل سوراخکاری را به بهترین شکل انجام می دهد؛ سپس با استفاده از پیچ گوشتی یا دریل شارژی پیچ را در سر جایش بسته و محکم می کند.

 

بررسی نقاط ضعف و قوت پیچ ام دی اف ساده

پیچ ام دی اف ساده به راحتی می تواند در کار نصب و محکم کاری وسیله ی ام دی اف به نجار کمک کند. این پیچ از نظر استحکام بسیار مورد اطمینان است و در صورتی که متناسب با کار انتخاب شود مشکلی به وجود نمی آید. نقطه ضعف این پیچ ها می تواند عدم ماندگاری آن ها باشد؛ در صورتی که این پیچ در جایی استفاده شود که در معرض رطوبت است ممکن است پوسیده شود و به مرور قدرت خود را از دست بدهد.

در این صورت نجار باید در صورت نیاز از انواع دیگر پیچ استفاده کند و تا حد امکان از مجاورت پیچ با رطوبت و آب خوردگی جلوگیری کند.

 

پیچ ام دی اف گالوانیزه

پیچ های ام دی اف برای جلوگیری از زنگ زدن معمولا با استفاده از روش هایی آبکاری و مقاوم سازی می شود. سیستم آبکاری و عمل گالوانیزه سازی پیچ ها به این صورت است که روی آن ها را با یک لایه از فلز دیگری می پوشانند. این فلز معمولا روی یا zinc می باشد که مقاومت خوبی در مقابل آبخوردگی و رطوبت دارد. اگر به دنبال خواندن مطالب بیشتر درباره ی پیچ های گالوانیزه هستید اینجا کلیک کنید.

 

پیچ های خودکار در انواع پیچ ام دی اف

پیچ های خودکار را همه می شناستند و با کاربرد های آن ها آشنایی کامل دارند؛ این پیچ ها با استفاده از رزوه های تیزی که دارند به خوبی در عمق کار نفوذ می کنند، همچنین با قطر کافی مناسب برای نگه داشتن انواع وسایل بر روی دیوار هستند. نکته ی مهمی که باید در مورد این پیچ ها به آن اشاره کرد نحوه ی بستن آن ها است که با استفاده از وسیله ای به نام رولپلاک انجام می شود. این وسیله که معمولا از جنس پلاستیک است به ثابت و فیکس شدن بهتر کار بر روی دیوار کمک می کند.

 

پیچ های سر مته ای

برخی اوقات نجار برای بستن پیچ ها لازم است که با استفاده از یک مته مناسب و مخصوص چوب عمل سوراخکاری را انجام دهد، در این حالت از مته ای با قطر مناسب برای پیچ مدنظر بهره می گیرد.

در صورتی که نجار وقت کافی برای انجام سوراخکاری نداشته باشد می تواند با صرف مقداری هزینه از پیچ های مته ای برای سهولت در امر محکم کاری استفاده کند. این پیچ ها از مقاومت خوبی برخوردار هستند و می توانند به خوبی با یک فشار کوچک به داخل چوب نفوذ کنند. بنابراین ام دی اف کار برای بستن آن نیاز به صرف وقت و توان زیادی ندارد.

 

همه چیز در رابطه با پیچ ام دی اف

امروزه صنعت ام دی اف با پیشرفت بشریت و توجه آن به دکوراسیون داخلی و شناخت انواع چوب پیشرفت بسزایی داشته و استفاده از چوب ام دی اف در هر وسیله ای دیده می شود. اما یکی از تفاوت های انحصاری چوب ام دی اف به نسبت سایر چوب ها نحوه اتصالات و محکم کاری آن است.

در گذشته بشر با استفاده از میخ و چکش چوب های درختن را به یکدیگر متصل می نمود و یک وسیله ی چوبی خلق می کرد. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی با استفاده از انواع پیچ ها و مهره های مخصوص چوب که یکی از آن ها پیچ مخصوص ام دی اف می باشد این کار را انجام می دهد.

 

پیچ ام دی اف همانطور که از اسم آن پیداست نوعی پیچ مخصوص چوب ام دی اف است. انواع و مدل های مختلفی دارد که بر اساس اندازه، مواد اولیه و نحوه بسته شدن توسط نجار برای کار مورد نظر انتخاب می شود.

این نوع پیچ ها اغلب از آهن و بعضا از فولاد ساخته می شوند و غالبا به صورت مخروطی شکل، با رزوه هایی زاویه دار و بسیار تیز طراحی شده اند که با اشاره ی نجار به عمق چوب نفوذ کند.

 

ظاهر پیچ های ام دی اف

پیچ های ام دی اف مدل های مختلفی دارند که یکی از آن ها مدل سیاه رنگ موجود آن در بازار است که از محبوبیت خاصی در نزد صنعت گران برخوردار است. یکی دیگر از انواع پیچ ام دی اف نوع گالوانیزه شده ی آن است که برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ی همه چیز درباره ی پیچ ام دی اف گالوانیزه مراجعه کنید. مدل های توکار و روکار از دیگر نمونه های اتصالات ام دی اف می باشد که استفاده ی زیادی در صنعت کابینت سازی دارد.

 

سایز مناسب پیچ ام دی اف

پیچ های ام دی اف در ابعاد و سایز های مختلف ساخته می شوند و کاربرد های مختلفی نیز دارند. برخی از آن ها برای اتصال ورقه های بزرگ به یکدیگر طراحی شده اند و برخی دیگر برای اتصال یک پایه ی کوچک برای میز یا کابینت.

 

بهترین برند های موجود در بازار

برند های داخلی در سال های اخیر تلاش زیادی برای ساخت و عرضه ی یراق آلات نموده اند و تقریبا بازار را در دست دارند اما پای چینی ها همیشه در بازار ایران است و اجناس ۀن ها به چشم می خورد. برند های پیچ ام دی اف خارجی اکثرا در بازار ایران مربوط به چین و بعضا کشور تایوان است ولی نمونه ی داخلی قدرت رقابت با نمونه ی خارجی را دارد و تفاوت چندانی در قیمت و کیفیت با آن ندارد.

 

بهترین روش برای بستن پیچ ام دی اف

بستن پیچ ها یکی از بزرگ ترین چالش های یک نجار یا ام دی اف کار است. پیچ های ام دی اف به دلیل مقاومت بالا و تیزی کافی به راحتی و با یک اشاره به داخل چوب ام دی اف نفوذ می کنند. از طرفی جنس ام دی اف به طوری است که در عین سختی و محکم بودن پیچ ها در آن خوب جا با می کنند.

اما نکته ی قابل توجه در بستن پیچ های ام دی اف این است که بستن آن ها با پیچ گوشتی چهار سو نسبتا سخت تر از بستن با دریل شارژی است. دریل شارژی وسیله ی بسیار خوبی است که نجاران و ام دی اف کاران حتما در وسایل خود آن را دارند.

مته های مختلفی برای آن طراحی شده که به خوبی پشت پیچ قرار می گیرد و پیچ را به راحتی و نرمی تمام می بندد. بنابراین دریل شارژی بهترین وسیله برای بستن پیچ ها می باشد.

 

پیچ ام دی اف بهترین پیچ اتصالات چوبی

از زمانی که پیچ‌های ام دی اف وارد بازار شده‌اند، استفاده از دیگر پیچ‌ها برای ساخت سازه‌های چوبی بسیار کم شده است و فقط در برخی موارد که در ادامه توضیح خواهیم داد، از این پیچ‌ها استفاده می شود. پیچ‌های ام دی اف معمولاً در بازار به رنگ سیاه موجود هستند و اندازه‌های آن از ۱۶ میلی‌متر تا ۱۰۰ میلی‌متر در بازار موجود است. یکی از معایب این پیچ‌ها، شکنندگی در زمان فشار بیش از حد بر روی پیچ است در صورتی که پیچ‌های فولادی بسیار مقاوم‌تر از پیچ‌های ام دی اف موجود در بازار هستند.

پیچ‌های خودکار از نظر نوع رزوه به دو نوع کات و رولد تقسیم می‌شوند. پیچ کات جزو نسل‌های قدیمی هستند و دارای رزوه‌های ریزتر هستند و این رزوه‌ها با قطر پیچ یکسان هستند. پیچ خودکار رولد که به نام پیچ مدرن هم شناخته می‌شوند، دارای مقاومت بیشتری هستند. در مدل رولد رزوه‌ها پهن‌تر هستند و استحکام بالاتری دارند. گام‌های بالاتر رزوه در این نوع پیچ مقاومت بیشتری را در مقابل کشش و ضربه ایجاد می‌کند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *